Rødovre Centrum

Indvielsen 1.april 1966 af Rødovre Centrum

den 1. april 1971, Med Bil Bio fik Rødovre nemlig en premierebiograf af de helt store.

Der var plads til 480 biler, da den prisbelønnede filmfotograf og rødovreborger Henning Bendtsen spændt så til, mens to kæmpe kraner løftede det mere end 300 kvadratmeter store filmlærred på plads på siden af Rødovre Centrum. Bil Bio var en realitet, og det betød gratis premierefilm til centerets mange naboer, der snildt kunne se med fra deres lejligheder. Boede de lidt længere væk var der også gode chancer for en billig tur i bil-biffen.
”Vi har valgt ikke at have nogen øvre overgrænse for, hvor mange man må være i en bil,” lovede Henning Bendtsen nemlig.

Vokseværk og tilbud
På 10 års fødselsdagen ønskede grundlæggeren sig en ekstra etage på Magasin og et apotek, og når man er vant til at få sin vilje, så får man sine ønsker opfyldt. Både Magasin og apoteket har været blandt centerets mest besøgte butikker lige siden.
Det var ellers ikke fordi det skortede på tilbud, der kunne lokke kunderne til centeret. Heller ikke i forbindelse med fødselsdage og udsalgsdage.
En moderne centerforening lokkede dengang med smarte tiltag og sjove tilbud under mottoet ’Alt under én hat’. Det var dengang man kunne købe masser af pop til grammofonen under et udsalg, hvor de overdækkede gader lokkede med 50.000 varer til en pris af 98 ører per stik. Blandt andet et marsvin og 2000 neonfisk, nåede frem til avisernes spalter. Tiderne var ved at ændre sig.
Den 1. januar i 1977 afløser Aage Knudsens datter, Tove Andreasen, den siddende direktør Helge Schultz. Han havde kun siddet ti måneder i stolen, og Tove, der havde haft ansvaret for regnskaberne i 13 år, var mere end godt klædt på til at forsætte arbejdet for bordenden.

I 1980 kiggede Aage Knudsen sammen med sin direktør og datter fremad. Det var blevet tid til igen at drømme stort, og sammen drømte de om at bygge en ekstra etage oven på Rødovre Centrum, som man i sin forudseenhed, allerede havde gjort klar til kunne bygges. Det handlede om at imødekomme kundernes behov, allerede inden kunderne selv ved præcis, hvad de har brug for.
”Det er forbrugerne, der bestemmer, hvem der skal være her. Og det er dem, der bestemmer varernes pris,” sagde Aage Knudsen, der ikke personligt havde meget tiltro til de særlige discount-butikker, der var begyndt at dukke op i fødevarebranchen og også pressede på for at få sæde i centeret.  Et princip om kvalitet, som Rødovre Centrum helt frem til i dag har holdt i hævd.

Kilder: Rødovre Lokal Nyt og TV2 lorry