Rødovre Centrum før

I 1924 fik Rødovre en ny indbygger, der mere end nogen anden skulle ende med at sætte sit præg på byen. Aage Knudsen skulle kun bruge 1000 dage på kanten af København, før han startede sit eget gartneri. Det var dog ikke kun tulipaner, der voksede op af jorden for foden af vandtårnet i hjertet af Rødovre.
Sammen med sit livs kærlighed, Lilly Henriksen, købte Knudsen fire tønder land mellem Valhøjs Allé og Rødager Allé, der hurtigt voksede til et kæmpe gartneri med fire drivhuse, en fyrkælder med koksfyrede kedler og et lille træskur.
Det siger meget om den unge Knudsen, at han under de første trange år boede i det ydmyge træskur og ifølge familierygterne levede af vand og havregrød.
I 1930 giftede kæresterne sig, og familien voksede med sønnen Svend og datteren Tove, men gartneriet havde også vokseværk.
I 1938 kunne gartner Knudsen, som han bare kaldtes i folkemunde, kalde sig ejer af yderligere 18 tønder land, og inden længe havde han en af Danmarks største gartnerier. I Rødovre talte alle, store som små, om hvor smukke de blomstrende tulipaner var i forsommeren.Flid og forretningssans
End ikke 2. Verdenskrig kunne lægge låg på den spirende drøm om at forvandle de store landområder til noget endnu større.
Den modige gartner trodsede alle sine rådgivere, der foreslog ham at sælge de mange centrale jordstykker til kommunen, og kastede sig i stedet ud i det største projekt byen nogensinde har set. Opførelsen af et butikscenter, et centrum i Rødovre. En oliesheik var villig til at låne ham de kolossalt mange penge, men fik nej af den danske stat. Det ville ellers have sparet Knudsen for et kurstab på 30 millioner kroner. Han fik til gengæld masser af opbakning fra banken, der belønnede hans velkendte flid, forretningssans og tidligere resultater.
Kilde: Rødovre lokal nyt
Aage Knudsens gartneri, 1963.
Aage Knudsen drev indtil 1963 gartneri på grunden.
I 1964 blev Rødovre Centrum opført på grunden, senere også etagebyggeri.
Rødovre Parkvej, Rødovre Kommune
Kilde: Rødovre lokal nyt
  idéen om et stort overdækket indkøbscenter kun eksisterede oppe i hovedet på gartner Aage Knudsen. Billedet er taget fra rådhuspladsen i 1963. Året før Aage Knudsen førte sin drøm ud i livet og opførte Rødovre Centrum på de grønne marker
Kilde: Rødovre lokal nyt
Tårnvej
Udsigt over Rødovre Centrum, 1966. Billedet er taget fra vandtårnet på Tårnvej. Til venstre i billedet ses Tårnvej og til højre gartner Aage Knudsens gartneri.
Kilde: Rødovre lokal nyt